Je zit goed bij Catchy Designs

Hulp nodig bij het bouwen van jouw website?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Door mijn ervaring met het maken van websites in WordPress, kan ik je goed adviseren.
En Catchy Designs is pas tevreden als jij dat bent! Het kost je toch wel enkele uren van je tijd om tot een mooi resultaat te kunnen komen, maar dan heb je ook echt wat!

 

1

Denk er over na wat je wilt bereiken met de website: het doel, wie wil je bereiken, uitstraling... Behalve dat het jou helpt met je wensen, helpt het mij ook bij het visualiseren. Kijk eens rond naar wat je wel en niet mooi vindt aan wat andere websites uit dezelfde branche. Denk aan kleuren, lay-out, foto's, nieuwsberichten en de indeling. Wat maakt een website voor jou succesvol en aantrekkelijk? En geen stress... want ik stel je de goede vragen om jouw site te kunnen maken.

2

Bel of mail voor een afspraak waarin we onder het genot van een kop koffie of thee samen brainstormen over wat de wensen ongeveer zijn. Dat kan zowel overdag als in de vroege avond. Ik kan ook langskomen (geen voorrijkosten!) als die locatie zich bevindt binnen een straal van 25 kilometer rond de plaats IJsselstein, anders kom je bij mij aan huis of spreken we via skype of telefoon e.e.a. door.

3

Ik ga bekijken of alles wat gewenst wordt ook mogelijk is (modules en uitvoering) en hoe lang ik ongeveer nodig heb voor de realisatie ervan. Binnen enkele dagen stuur ik een offerte en de Algemene Voorwaarden op. Offerte is inclusief de standaardmodules voor beveiliging, SEO enz. en gespecificeerd naar jouw wensen.

4

We bespreken ook of de site direct online gebouwd mag worden (goed mogelijk bij een nieuw domein!) of eerst offline wordt opgezet. Daarnaast kijken we of het opzetten van een facebookpagina en aanmelding bij MSN/Google wellicht gewenst is. Bij akkoord tekenen we de offerte / overeenkomst van opdracht en verplichten we ons tot aanlevering en betaling. Houd rekening met de aanbetaling van 25% van de offerteprijs.

5

Je levert de informatie over het domein en de host aan (of we regelen dit) zodat ik aan de slag kan. Het domein wordt door jouzelf aangeschaft en betaald, dus is daarmee ook altijd jouw eigendom! Evenals het eventueel gewenste SSL-certificaat. Ik krijg alleen de inloggegevens van je door. Ook het aanmaken van (nieuwe) mailadressen op je domein is mogelijk.

6

Alle andere informatie, teksten en foto's worden door jou aangeleverd en ik zet jouw wensen om naar een functioneel en sterk webdesign. Eventueel kun je tussendoor online meekijken of voor offline bouw maken we tussendoor een afspraak. Bij de eerste oplevering kijken we samen waar deze opzet eventueel nog verbeterd kan worden - maak hier tijd voor, want dit is reuze belangrijk. Na verwerking van je feedback is de website als het goed is helemaal geworden wat jij wilt.

7

Eenmaal goedgekeurd en officieel online maak ik de eerste back-up en kun je indien gewenst, de site vanaf dan zelf bijhouden. Je kunt het beheer (of een gedeelte) ervan bij mij uitbesteden. Als je zelf (een gedeelte) gaat beheren maken we nog een afspraak van max 2 uur voor de overdracht en om samen met de handleidingen door te nemen hoe het werkt. Bij het servicecontract spreken we af wanneer ik wat ga doen en voor welke termijn - hiervoor wordt een aparte opdrachtovereenkomst opgesteld.

Meer over SSL, zoekmachines en SEO.

Heel veel (dure) bedrijven benadrukken hun expertise op SEO-gebied. Als je een bedrijf hebt een giga assortiment is het inderdaad erg belangrijk om voor elk artikel goed gevonden te kunnen worden… maar als iemand alleen wat informatie over je bedrijf wil opzoeken is dat een onzinnig dure actie. Zoekmachines werken namelijk nog steeds met ‘backlinks’; andere websites die jouw url op hun website hebben gezet. Hoe meer dit het geval is, des te verder bovenaan kom je in de lijst. Als kleine ondernemer sta je dan ook niet snel helemaal als eerste in de lijst…
Maar toch kan de zoekactie worden be├»nvloed door het gebruik van goede titels en content, zorgen voor een goede laadtijd van de site (dus ook door een goede provider te kiezen) en de gebruikersvriendelijkheid ervan op andere media zoals telefoons en tablets. Ook door interne links in de website op te nemen word je makkelijker vindbaar (dus die bouw ik er uiteraard in). Waar vroeger alleen werd gezocht op ‘bakker’ zoekt men tegenwoordig op ‘bakker’ en ‘IJsselstein’ en ‘brood’, dat noemt men longtail zoekwoorden. Google probeert daarmee de gevonden websites ook zoveel mogelijk te personaliseren zodat de zoekers ook vinden wat gezocht wordt. Daarbij krijgen sites met een SSL-certificaat (noodzakelijk voor de nieuwe wet op persoonsgegevens) voorrang van de zoekmachines. Hier houdt Catchy Designs natuurlijk rekening mee. Niet met een peperdure rekening door al die aparte SEO-linkjes aan te brengen: de gemiddelde website wordt door met voornoemde rekening te houden en een SEO-plugin aan te brengen gewoon prima gevonden.